2012. július 5., csütörtök

Hajápolás - A legnagyobb hibák

Sziasztok!

Ismét egy remek cikket hoztam el nektek melyben a hajápolásról van szó, illetve, hogy mik a legnagyobb hibák melyeket közben elkövetünk. Itt a nyár ilyenkor jobban oda kell figyelnünk a hajunk állapotára. Én például azt a hibát követem el, hogy állandóan fel van fogva a hajam… Tudom, tudom hiba. De olyan meleg van és a hajam még melegít is… Áááá inkább felfogom. De még amikor itthon vagyok akkor is, sőt még ha alszom akkor is. Bár erről már próbálok leszokni!

Kezdjük és az én hibámmal:

1.) Folyamatosan lófarkat hordasz
Mivel a hajszálak gyakran töredeznek, vagy akadnak gumiban azon a helyen, ahova a copfodat helyezed, érdemes néha váltogatni a rögzítési pontot. Egyik nap készítsd a lófarkat egy fél centivel feljebb, másnap lejjebb. Használj minél rugalmasabb hajgumit, így elkerülheted a haj károsodását.
Tehát azt jól csinálom, hogy hol ide hol oda teszem a copfom :)



2.) Ha naponta mosol hajat
Hajkoronánk akkor lesz egészséges, fényes megjelenésű, ha a fejtetőről származó természetes olajak elérik a hajvégeket is. Szakértők ezért azt tanácsolják, hogy kerüld a mindennapos hajmosást, lehetőleg inkább csak minden harmadik napon mosd meg a fürtjeidet. Ha fel szeretnéd frissíteni hajkoronádat, spriccelj a hajgyökerekre vizet. Hajmosás közben ne feledkezz el a fejbőrödről sem, finoman masszírozd, ezzel serkented a vérkeringést, ami az egészséges, dús hajkoronát eredményez.
Nálam ez a probléma nem áll fent, sőt próbálok egyre ritkábban hajat mosni, most 4napnál tartok. Utálok hajat mosni!



3.) Ha túl sokat fésülködsz
A fésülködés során nem csak frizurádat alakítod, de egyúttal eljuttatod a természetes olajokat is a hajgyökerektől a hajvégekig. Ehhez azonban elég csupán néhány mozdulat. Fontos, hogy a fésülködést ne vidd túlzásba, mert a haj fölösleges károsodásához, és a hajszálak töredezéséhez vezethet.



4.) Szárítsd nedvesen, de ne vizesen
Ha csurom vizesen szárítod a hajadat, az nem csak azt eredményezi, hogy nehezen tudsz majd frizurát formázni kusza fürtjeidből, de ez az oka annak is, hogy a hő súlyos károkat okoz a hajszálakon. Csak akkor kezd el szárítani a hajad, ha már némileg megszáradt, de még nedves. Szárítás előtt 5 percig csavard törölközőbe a hajad, majd hagyd a levegőn száradni még 5 percig.
Nyáron én próbálom nem is szárítani!



5.) Kerüld a hajlakkot!
A hajlakkok többsége egy polimer nevű anyagot tartalmaz, mely csökkenti a haj páratartalmát, és elvonja a nedvességet tőle. Így a közhiedelemmel ellentétben nem a lakkban található alkohol a ludas a haj szárazságáért, az ugyanis elpárolog, mielőtt eléri  a fejbőrt. Lehetőleg minél kevesebbet használj belőle, csak annyit amennyi szükséges a hajad formázásához.



6.) Egy valódi megoldás a korpára
A különböző hidratáló pakolások, és olajak csak átmeneti megoldást nyújtanak a korpára, a korpa valójában egy gyulladásos betegség, ami független a fejbőr szárazságától. Kezelésére használj olyan sampont, mely tartalmaz szalicilsavat, cinket, vagy szelén-szulfidot.
Úgyis új sampon után kell néznem :)



Nos Ti milyen hibákat követek el?
Esetleg van olyan műveletetek, amiről tudjátok, hogy hiba de mégis elkövetitek?

xoxo

1 megjegyzés:

  1. Szia! Most találtam rá a blogodra, tetszenek a bejegyzéseid, úgyhogy fel is iratkoztam. :)
    Ha van kedved, nézz be hozzám is:

    http://roseballerina.blogspot.hu/

    VálaszTörlés