2012. július 31., kedd

Házi praktikák pattanásokra

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy mostanában el vagyok tűnve, de minden összejött... És még azt sem mondhatom, hogy túl vagyok rajtuk, mert még kb nyakig bennük vagyok :S De igyekszem túl tenni magamat a dolgokon és összekapni magam. Na de ennyit rólam és a nyafogásomról! Ma egy házi praktikás bejegyzéssel jöttem hozzátok. Mint már annyit halhattátok tőlem a pattanásokkal szenvedek. Így neten elkezdtem utána nézegetni a dolgoknak és sok hasznosnak tűnő tippel jöttem hozzátok. Még nem próbáltam ki mindet, de gondoltam Ti is segíthetnétek benne, hogy melyik hasznos :) Nos akkor nem is húzom tovább az időt! Vágjunk bele!

1.) Fogkrém:
Szárító hatása miatt jó a pattanásokra, de mivel nagyon szárít így csak az igazán gyulladt pattanásokra ajánlják.

2.) Levendula olaj:
Nyugtatja a bőrt és gyulladás csökkentő hatása van. Azonban nem ajánlják, hogy hígítatlanul kenjük a bőrünkre. (Na de mivel hígítsuk?)
Legyen bejegyzés arról, hogyan kell készíteni a levendula olajat?

3.) Paradicsom:
Ezt azokra a pattanásokra ajánlják, amik már régóta ott éktelenkednek az arcodon és nem tudod őket kinyomni. Kellene valami jó kis paradicsomos arcmaszk recept, nem? Keressek? Csináljak?





4.) Narancshéj:
Gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású. Azt ajánlják, hogy az arckrémedbe vagy az arcradírodba tegyél reszelt narancshéjat. Én inkább az arcradíromba tennék, mivel az arckrém után szerintem a bőrön maradna. Vagy esetleg ebből is valami jó kis arcmaszk? Nyamiiii lehet :)




5.) Keserűsó:
"A keserűsó csökkenti a gyulladást, nyugtatja a bőrödet, miközben finoman hámlaszt is, így az apró szennyeződések nem telepszenek meg a bőröd alatt, nem alakulnak ki mitesszerek és pattanások. Gyógyszertárban nagyon olcsón beszerezheted: keverd el annyi vízzel, hogy sűrű, pépes állagú legyen, és esténként finoman dörzsöld át vele az arcodat." ~ Igazán meggyőzően hangzik, nem?




6.) Kamilla:
Ugyan hogy lehetne kihagyni a sorból?! Ódákat zengnek gyulladás csökkentő hatásáról.  Ám amikor kamilla teát csinálsz akár inni, akár az arcodra/testedre mindig figyelj, hogy természetes kamillát használj!




7.) Teafaolaj:
Baktérium ölő és gyulladáscsökkentő. Akár hígítatlanul is használhatod úgy hogy vattapamacsra csepegtetsz egy keveset és át törlőd vele az arcod. Azonban úgy is igazán hatásos lehet, hogy ha az arclemosódhoz adagolsz egy keveset (azért csak óvatosan!).




8.) Joghurt:
"A natúr, élőflórás joghurt gyulladáscsökkentő hatással bír, és jót tesz a bőr pH-értékének is." Ajánlatos pakolásként is használni. És persze fogyasztani is, mert igazán egészséges :)




9.) Méz:
"A méz gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású, és értékes vitaminokat is tartalmaz, amelyek a bőrön keresztül felszívódva meggátolják a pattanások kialakulását." Ezért is szeretem annyira az Aspirin maszk -om!


Nos nekem ennyi tippem lenne. Nektek?

xoxo

https://www.facebook.com/pages/Csupa-csajos-dolog/163925977058192
Facebook-on azért sűrűbben jelentkezem :)

2 megjegyzés:

  1. Levendula illóolajat lehet tenni hígítás nélkül is tenni a bőrre-pattanásra, csak nekem kellemetlen az illata, paradicsom maszk egyszer, kevés joghurtba villával áttörtöt paradicsomot teszel, én is így használom :) Teafa olaj is nagyon jó :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Most találtam rá a blogodra, jó tippek, fel is iratkoztam. :) Ha van kedved, nézz be hozzám:

    http://roseballerina.blogspot.hu/

    VálaszTörlés