2012. január 6., péntek

Hogyan használjuk fel a karácsonyról megmaradt szaloncukrot?!


Sziasztok!

Meg maradt sok szaloncukor karácsonykor? Nem tudjátok, hogyan felhasználni? Na akkor most én segítek nektek! Igaz most múlt el a karácsony és akkor igaz, sok süteményt ettünk. Épp ezért most egy kicsit lehet, hogy hiányunk van… :) Íme a megoldás: Szaloncukros muffin. Igen, igen jól olvassátok! Igazán nagyon egyszerű! Az az igazság, hogy én mindig Stahl Judit Tündértorták receptjét használom muffin alapnak :$
Szóval amire szükségünk lesz:
-          30 dkg vaj
-          30 dkg cukor
-          1 teáskanál vaníliaaroma
-          4 tojás
-          30 dkg liszt
-          2 teáskanál sütőpor
-          1 citrom
-          8 evőkanál tej

Az elkészítése pedig:
Összekeverem a puha vajat, a cukorral és a vaníliaaromával. Majd egyenként hozzákeverem a tojásokat is. Most pedig következzen a sütőporral elkevert liszt (én ezt mindig beleszitálom). Majd belereszelem a citrom héját, és fellazítom a tejjel. Összevágom a szaloncukrokat apróbb darabokra és azt is belekeverem. És tátáááááááááám, kész is! Irány a 200°C-ra előmelegített sütő, olyan 20 percre (amíg szép aranybarna nem lesz).










Remélem elkészítitek, ha igen mindképp írjatok, hogy sikerült!

xoxo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése