2011. november 3., csütörtök

Vazelin

Sziasztok!
Ma a Vazelint szeretném nektek bemutatni. Már sokaknál láttam, hogy használják és mondják, hogy milyen sok mindenre jó. De senki nem mondja, hogy pontosan mikre is jó. Így én kicsit utána néztem a dolgoknak és összegyűjtöttem, hogy mik is azok a dolgok amikre jó a Vazelin. Egy-két dolgon én is meglepődtem és még nem próbáltam ki minden praktikát, de idővel biztos kifogom!
Jöjjön akkor a hosszú felsorolásom:

Mire jó a vazelin:
-          Este a már megtisztítót szempillákra kenjünk fel egy keveset. Ápolja őket szebbek, puhábbak, erősebbek lesznek.
-          Ajakírként is remek, főleg az ilyen hidegben
-          Szemöldökszedés előtt kenjük be a szemöldök körül a bőrt, ahonnan majd kiszedjük a rakoncátlan szálakat, így nem lesz olyan fájdalmas e szörnyű művelet
-          Lábápolására is tökéletes. Miután rendbe tettük a lábikoinkat kenjük be őket majd egy jó vastag zokni és lefekvés. Reggelre igazán ápoltak lesznek a lábaink. Télen amikor állandóan zokni, cipő, csizma van rajtuk biztos jó érzés lesz nekik egy kis ápolás!
-          Tengeri sóval összekeverve remek testradírt kapunk!
-          Ha pedig kakaóval keverjük össze akkor igazán gyönyörű szájfényt kaphatunk ami még ápol is!
-          A parfümünket is tartósabbá varázsolhatjuk vele! Kenjünk egy kevés vazelint oda ahova fújjuk majd a parfümöt.
-          Krémes pirosítót két félek éppen is tudtok varázsolni Vazelin segítségével mégpedig: 1: a rúzsotok segítségével, kenjetek a kézfejetekre egy kevés rúzst majd egy kis Vazelin hozzá, alaposan összekeverni és tádádám kész is! 2: ha már csak kevés van a kedvenc pirosítótokból és már már nem is lehet kivadászni a tégelyből törjétek porra keverjétek össze vazelinnel egy zárható üvegben és kész is!
-          Hajvég ápolónak sem utolsó. Bár ekkor nagyon kell figyelni, hogy tényleg igazán keveset tegyünk a hajvégeinkre!
-          Szemhéjalapozó! Igen igen igen! De itt is kevés kell!
-          A szemünkről a sminket is könnyedén eltávolíthatjuk vele. Még pedig az ujjainkra  szedjünk egy kevés vazelint és óvatosan dörzsölgessük a szemünket az ujjainkkal majd amikor már úgy látjuk minden smink „feloldódott” egy vattapamaccsal töröljük át a szemünket

A Vazelinnél él az a mondás a kevesebb több! 

Nekem ilyen Vazelinem van:

Ez egy 125 ml-s kiszerelés szerintem nagyon sokáig elég lesz mivel tényleg mindenhez kevés kell belőle. Az ára olyan 500 Ft körül mozog. Szerintem egy próbát ennyiért simán megéri! Parfüm mentes szóval az érzékeny bőrűeknek sem kell megijedni!

Ti mire használjátok?

xoxo

14 megjegyzés:

  1. De jó, hogy írtál róla! Nekem nagyon hasznos volt! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon hasznos poszt, szerintem én is veszek! Ki tudja, mire lesz még jó..:)

    www.criollo-unique.blogspot.com

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó dolog a vazelin tényleg. Én hajfestéskor is bekenem vele körbe a bőröm és így nem fogja meg a festék miközben festem :)

    VálaszTörlés
  4. nekem is van, de nem használtam eddig nagyon semmire, a tetoválásomat kenegettem vele, amikor friss volt. szemhéjalapozóként reggel tutira kipróbálom :)

    VálaszTörlés
  5. Hiiii tényleg! Azt ki is felejtettem a felsorolásból! Jó, h írtad!

    VálaszTörlés
  6. :) kipróbáltam és szemhéjalapozóként is megállja a helyét! kicsit nehezebbek lettek a 'szemeim' tőle, de a tartósság vitathatatlan!

    VálaszTörlés
  7. én ziaja-s fehér vazelint hazsnálok szempillákra és a szemöldökömre is felkenem, nem csak szedés előtt hanem amúgy is :) szemöldökszedéshez pedig szerintem a legjobb a méhviaszos puhítókrém fele annyira se fáj vele :)

    VálaszTörlés
  8. Szia Ivett!
    Légy szíves,nézz utána,hogy a vazelin mennyire nem jó a bőrnek!Ha tényleg tanultál róla,akkor tudod,hogy hosszabb távon inkább árt mint használ....
    Köszi,hogy elolvastad írásom.

    VálaszTörlés
  9. Nekem mütéti beavatkozás után kell használnom méghozzá orr mandulát vettek ki és orr kagyló tágitásom volt és orr sövény elferdülés helyrehozatala után mondta az orvosom hogy azt használjak.

    VálaszTörlés
  10. A gyógyszertárakban 100 forint alatt meg lehet venni elég nagy mennyiséget ;)

    VálaszTörlés
  11. syasztok
    körömbör ápollo
    és ha minden igaz pénisz megnagyobitásra is használják
    hajat azt ápolja
    növezti is ? vagy csak ápolja

    VálaszTörlés
  12. Igen igen Adeboy igazad van a körömbőrt is szépen ápolja. A pénisz nagyobbítást eddig nem hallottam. A hajat tudtom szerint csak ápolja, jó haj növesztőnek tudom a ricinus olajat. Köszönöm a kommentet!

    VálaszTörlés
  13. Helló!
    A vazelint én is évek óta használom otthoni szempilla festésnél, hogy ne fogja be a bőrömet, vagy hajfestésnél. És a többinél is remekül bevált!:)(gyógyszertárban szoktam vásárolni.) A ricinus olaj is szuper nem kell mindig a drága kence.

    VálaszTörlés
  14. A vazelin másik neve petrolátum, ebből is következtethetünk arra, hogy kőolajszármazékról van szó. Annak idején a kőolajvezetékekben lerakódott anyagként leltek rá, valljuk be ez nem túl bizalomgerjesztő.

    A vazelin vízzáró réteget képez a bőrön, nem szívódik fel, tehát nem is táplálja azt, viszont a bőr nem tud lélegezni. Tulajdonképpen ennek köszönheti karrierjét is, sebgyógyításra használták, hiszen a baktériumok nem tudtak elszaporodni alatta, így megvédték a sebet. Az egészséges bőr viszont nem tud lélegezni tőle, nem segíti a vízfelvevő képességet. Se kézkrémnek, se ajakápolónak nem alkalmas, jobb elkerülni.

    VálaszTörlés