2012. január 24., kedd

Hideg napokra II.

Sziasztok!
Mivel mostanában ilyen hideg van és még hidegebbet mondanak, hoztam 2 cuki dolgot. Az egyik egy recept, még pedig tejberizs recept. :) Ebből is próbáltam már néhányat és ez bizonyult a legjobbnak. Nem is húzom tovább az időt jöjjön a recept:
Tejberizs
Hozzávalók:
- 15 dkg rizs ("A" minőségű)
- 3 dkg vaj
- 1 l tej
- 6 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- csipet ső

Elkészítés:
A megolvasztott vajon átforgatjuk a rizst, majd a tejet két-három részletben hozzá adjuk, folyamatos kevergetés mellett. A vanília aromát és a sót az első adag tejjel, a cukrot csak a harmadik adaggal tesszük hozzá. Majd amikor már beszívta szinte az összes tejet lekapcsoljuk. Én korábban lekapcsoltam mert még szív magába a rizs akkor is tejet, amikor már nem ég alatta a tűz, és hogy olyan "szaftos" maradjon. :)
Mi fahéjas cukorral esszük :)


Most pedig következzen egy kis díszítés, még pedig az Air Wick színváltós gyertyája! :) Imádom! Annyira cukiiiiiiiiii Már egy ideje szemezgetek vele és most meg is tettem az első lépést, megvettem! És ajjjjjjjjjjj nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóóóóó! :) Nos szóval én a Penny-ben vettem meg egy nagy bevásárlás keretein belül. 1 000 Ft volt és itthon a szerelmese lettem :$


Erről hoztam nektek 2 videót is, egyiket sötétben másikat világosban csináltam, hogy jól látszódjon :)


Ti miket csináltok az ilyen hűvös napokon?

xoxox

2 megjegyzés: