2012. május 23., szerda

Bőrtípusok

Sziasztok!
Találtam egy remek cikket a bőrtípusokról. Ezt szeretném nektek most bemutatni. És ami a legjobban tetszik a cikkben. hogy van egy tipp benne hogy derítsd ki, hogy milyen a bőrtípusod. Sok cikket olvastam már, hogy ha ilyen a bőrtípusod ezt tedd, ha olyan akkor meg azt. De egyik cikk sem írta le, hogy derítsem ki, milyen a bőrtípusom. Nos most itt a remek cikk:

Bőrtípusok
Kozmetikai termékek vásárlása előtt nagyon fontos tudni, hogy milyen a bőrtípusunk, mert csak ennek ismeretében lehet kiválasztani a megfelelő terméket. A következőkben az alap bőrtípusok főbb jellemzőit ismerheti meg, mely segíthet a saját bőrtípusa felismerésében.
1.) Normál bőr:
Üde,puha és selymes tapintású. A pórusok nem vagy alig látszódnak. Az arc tapintása bársonyos, pigmentációja egyenletes, a zsír-és víztartalom egyensúlyban van. Kezelésének alapelve, hogy a bőr állapotát minél tovább megtartsuk.
 
2.) Zsíros bőr:
Túlzott faggyúmirigy működés jellemzi. Nagy tág pórusok, melyekben fekete mitesszerek láthatók. Zsíros fényű és tapintású.
 
3.) Száraz ( zsírhiányos) bőr:
Finom pórusú, száraz, érdes tapintású. Arcmosás után feszül, húzódik. Hajlamos a kipirosodásra, és a ráncosodásra. Rendszeres ápolása rendkívül fontos, hogy az öregedési folyamatokat késleltessük.
 
4.) Érzékeny bőr:
Finom pórusú,vékony felhámú a bőr. Jellemző rá a rozacea, a kipirosodás. Sok kozmetikum csípheti, irritálhatja. Kezelésére hipoallergén, illat és szinezőanyag mentes kozmetikumokat kell használni.
 
5.) Érett bőr:
Laza kötőszövetű, rugalmasságát vesztett bőr. Kitágult hajszálerek, ráncok láthatók a bőrfelszínen. Tapintása száraz, érdes.
 
6.) Vízhiányos bőr:
Elégtelen víztartalommal rendelkezik. Tapintása érdes, tónusa laza. Színtelen, fonal szerű mitesszerek találhatók a pórusokban.Ápolási cél a bőr víztartalmának pótlása.
 
7.) Pattanásos (aknés) bőr:
A zsíros és/vagy kombinált bőrtípusokból alakulhat ki, mikor a pórusokban lévő faggyúban gyulladásos folyamatok indulnak. Jellemző a pubertás korra, de gyakori a később keletkezett aknés bőr is. Ápolásnál fontos szempont a bőr tisztán tartása, a gyulladás csökkentése és a bőr regenerálása.
 
8.) Kombinált bőr:
Két vagy többféle bőrtípus keveredése egy arcon. Leggyakoribb kombináció a t-vonalban ( homlok, orr, áll) zsírosabb, az arc két oldalán, szárazabb, vízhiányosabb bőr. A zsírosabb részeken túlzott a faggyúműködés, ezért érdekes, hámló a bőrfelület. Az arc két oldalán pedig húzódik és feszül a bőr.
Gyors bőrmeghatározó teszt:
Tisztítsa meg a bőrét tiszta vízzel, majd törölje szárazra. Ezután hagyja a bőrét egy órán keresztül. Majd tegyen az arcára egy vékony réteg papír zsebkendőt, nyomkodja rá az arcára és hagyja úgy egy-két percig.

Eredmény:
Zsíros bőr: a zsebkendő rátapad a bőrére, olajos foltokat lát rajta
Normál/ kombinált bőr: csak a t-vonalnál látható olajos folt
Száraz/érett bőr: a papír zsebkendő nem fog a bőrére tapadni, mert alacsony a faggyú termelése.

Nekem kombinált a bőröm. Bár ezt én a teszt nélkül is tudtam.

Nektek mi jött ki?

1 megjegyzés:

  1. Sziaa. Kövedőd vagyok sok szerencsét a bloghoz.
    http://beautifulcrystalsofesther.blogspot.com/

    VálaszTörlés