2013. február 2., szombat

Az a fránya szőrtelenítés

Sziasztok!

Mint szerintem szinte minden lány így én is szoktam szenvedni a szőreimmel :S
Nos kezdem a legelején
Még "kiskoromban" mint szerintem kb mindenki én is a borotvával kezdtem mindent. 



Majd néha-néha szőrtelenítő krémekkel (amik számomra akkoriban nem váltak be). 



Majd átszoktam a gyantára. Évekig gyantáztattam magam, hol itthon nővéremmel, hol a kozmetikusommal (találtam egy nagyon jót). 



De aztán jöttek a nyarak és a hirtelen ötletek, hogy menjünk strandra és hát nem akartam azért nem menni mert jaj szőrös vagyok ilyenkor elő került a régi jó barát a borotva. Majd következő gyantázásnál egész végig a kozmetikusom szidását hallgattam, hogy jaj hát ilyen nem szabad, meg hogy gondoltam én ezt. És ekkor lett elegem! Ha már én fizetek neki egy szolgáltatásért akkor nehogy már lecsesszen! Szóval nem jártam a kozmetikushoz többet. Akkoriban vettem a Veet gyantázó készülékét amellyel a mai napig nagyon jó barátságban vagyunk :) 



Azonban azzal az a problémám hogy egyes helyek eléggé nem esnek kézre így ott maradt a borotva vagy a szőrtelenítő krém. Most viszont azon gondolkodom, hogy ahol tudom gyantázom magamnak a dolgaim amelyeket viszont nem tudok elkezdek járni a falumban lévő kozmetikushoz. Akinek persze elmesélem az előző kozmetikusommal történteket, persze céllal, hogy adott esetben ő nem csesszen le mert akkor nem megyek többet hozzá, szerintem venni fogja a lapot :)
Nos tehát én abszolúte a gyantázásra szavazok mert sokáig tart és egy idő után nem is olyan fájdalmas és szerintem sokkal "puhábbak" az újonnan kibújó szőrszálak. 
Engem például nagyon zavar amikor nő a borotvált szőr és bök. 
De ha nem gyantáztatni akartok akkor inkább a Veet szőrtelenítő krémét ajánlom nektek. Szerintem az a legjobb szőrtelenítő krém. Épp a minap használtam egy Opilca szőrtelenítő krémet.... Hát inkább tovább nem is mondom, nem jó! 

 

És akkor most pár szót a "végleges" szőrtelenítésről. Az én ex kozmetikusom ezt több technikával is alkalmazza. A nővérem is kipróbált egy aránylag új verziót arról szólt, hogy le kellett gyantázni az adott terültet majd befújni két szerrel és akkor jő a csoda. Hát nem jött a csoda, és a kozmetikus is (persze csak x mennyiségű kezelés után) bevallotta, hogy hát teljesen végleges szőrtelenítés nincs is. Azóta ilyen kezelésre nem jár a nővérem, de gondolom ezt kitaláltátok :)

Szóval én így állok most a szőrtelenítéssel. Nektek mik a tapasztaltaitok?


xoxo


6 megjegyzés:

  1. Én borotvát használok,de régen én is gyantáztattam,aztán szörtelenítő krémmel is próbálkoztam, de az meg túl drága és nem igazán tartós a végeredmény.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is a legjobb a gyanta, mondjuk én néha epilátort is használok..de mivel mindkettő időigényes,így néha én is sajnos a borotvához folyamodok, ami tényleg nem jó..:S Nemrég néztem a Veet gyantázó készletet, de nem mertem megvenni. De most így egyre inkább azon vagyok hogy megveszem! :)

    VálaszTörlés
  3. Én borotvázom, mivel nem igazán bírom a fájdalmat. Még az elején kipróbáltam egy krémet, szerintem pont az oplica-t, nem tudom bevált volna-e, mert olyan büdős volt hogy nem bírtam kivárni a hatóidőt. Most így eszembe jutott hogy mintha tavaly nyáron kipróbáltam volna a Weetnek azt a spatulás krémjét, és nem volt rossz. Igaz az csak egy-két helyen jó. Te próbáltad már azt?

    VálaszTörlés
  4. Végleges szőrtelenítés pedig létezik, de persze nem ilyen körülmények között. Egyrészt előtte hónapokig kizárólag borotválni szabad az adott területet, h megerősödjenek a szálak, másrészt pedig egy bonyolultabb eljárással csinálják és nagyobb szépészeti centrumokban. Nekem sok barátnőm túl van mér a teljes eljáráson és évek óta szőrtelen, nálam épp folyamatban van és ugyan csak a kezelés 1/4-énél járok, de már alig van mit eltüntetni. Ez a gáz, h a sima kozmetikusok végleges szőrtelenítésnek definiálják az ő fura módszereiket, amik nem is jelentik azt. Olvass utána pl. itt, ez a hazai legnagyobb centrum, ahol csinálnak ilyet: http://www.aesthetica.hu/vegleges-lezeres-szortelenites

    Miért nem veszel egy epilátort? Én 19 évesen meguntam a kozmetikushoz időpont kérés macerát, illetve nyáron nem akartam kivárni a megfelelő szőrhosszúság kinövését, vettem egy közép árkategóriájú gépet, ami most, 11 évnyi használat után is szuperül működik (igaz az hálózati tápkábel épp kezd kontakt hibás lenni, de már számtalanszor megszolgálta az árát, így belefér egy töltő csere vagy ha az túl sokba kerül egy új masina beszerzése). Attól nem erősödik tovább a szőrszál, az épphogy kibújót is tökéletesen kiszedi és ha rendszeresen csinálod (heti 1x), nem tart tovább, mint 10 perc és skkal kevesebb macera van vele, mint a gyantával. (Azokat a nőket, akik borotválják a lábuk-karuk, nem értem. Egyszerűen szúrnak és nem guszta a borostájuk. Persze a hónaljam én is borotváltam világ életemben, mondjuk most már ott is alig van valami, mert azt is villanófényeztetem. (És az sem olyan drága, mert másfél-két év alatt többet hagy ott az ember a kozmetikusnál, mint itt, de ez mégis örökre szól és a többi pozitív, járulékos dologról nem is beszélve.)

    VálaszTörlés
  5. Epilátorban nem is gondolkodom, azt valamiért nem bírom... Túl lépi a fajdalomküszöböm :D Érdekes, hogy a gyantát bírom az epilálást meg nem.
    A villanó fényesről én azt hallottam, hogy azt csak sötét szőr szálaknál lehet alkalmazni és a nővéremnek majd hogy nem csak szőkék a szőrei, azt a kozmetikusunk is csinálta és így nővéremnek nem is ajánlotta.
    Mindenképp elolvasom amit belinkeltél!
    Köszönöm a kommentet Mindenkinek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is elég világos szőröm van pl. a kezemen-lábamon, ott nem is lehetne, de pl. hónapljban és fazonban biztos sötétebb a szőr és világos-közép barnán már megoldható. Az aestheticában azt mondták, h pont ez az a világosság, amit már bevállalnak és el is fog tűnni. És nagyon úgy tűnik, így is van, mert a szőröm kb. 80%-a már hetek óta nem nő ki. :))

      Az epilátort mindenképp úgy érdemes kipróbálni, h szintén nem hosszú a szőröd, mert akkor jobban tép és fáj is. Illetve mensi környékén se jó, akkor ugye érzékenyebbek vagyunk. ;)

      Törlés